Yleinen

JOHTAJUUDEN KOULUTUSOHJELMA: KUKA MINÄ OLEN? ENSIMMÄINEN ISTUNTO

Viime perjantaina Hankenin yliopisto käynnisti johtajuuden koulutusohjelman, jonka IYC on järjestänyt tämän maineikkaan kauppakorkeakoulun kanssa. Meidän tavoitteena on tuoda nuoria opiskelijoita lähemmäs johtajuuden ja yrittäjyyden kaltaisia aiheita inhimillisestä näkökulmasta arvojen kautta, ja siksi järjestämme useita luentoja, joissa nuoret ammattilaiset jakavat opiskelijoiden kanssa asiantuntemustaan eri johtajuuteen liittyvistä aiheista.

Maailmaa etsii näkemyksellisiä johtajia, ihmisiä, jotka pystyvät keksimään, motivoimaan ja opastamaan, mutta siihen päästäkseen on tiedettävä, miten se tehdään. Meidän johtajuuden koulutusohjelma on suunniteltu kehittämään jokaisen taitoja ja herättämään johtajan persoona kaikissa meissä. 

Ensimmäisen esitelmän piti brasilialainen psykologi Raquel Amaral, joka on itsetuntemuksen ja tunnetilojen asiantuntija. Amaral selitti opiskelijoille, niitä kolme strategiaa, joiden avulla itsetuntemusta voidaan kehittää:

 1. Pitämällä hiljaisuuden hetkiä ja kuuntelemalla omia ajatuksiasi. 
 2. Kirjoittamalla itsestäsi, historiastasi ja siitä, millainen sinä haluaisit olla.
 3. Kuuntelemalla ihmisiä, jotka inspiroivat sinua. Tulet kuulemaan heidän tarinoissaan erilaisia inspiraatioita ja piirteitä, jotka tulevat auttamaan sinua ymmärtämään ja tunnistamaan sellaisia asioita, joita näet myös itsessäsi. 

Amaral selitti, miten tärkeää on tunneälyn kehittäminen, jotta tunnistaisi omia pelkojaan ja pystyisi käsittelemään niitä. Psykologi huomautti, että jos pelkää kokeilla jotain uutta, silloin sitä kannattaa tehdä pelolla: “ Pelon tunne voi pysäyttää meidät, mutta me voidaan päättää tehdä niitä asioita, vaikka meitä pelottaisi, ja tajuta, että pystymmekin tekemään niitä”

Luento päättyi persoonallisuustestiin, jossa opiskelijat saivat tutustua itseensä paremmin ja selvittämään, mitkä ovat heidän heikkouksiaan (ja kohtaamaan niitä), sekä myös heidän hyveitään.

Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  X
  X