Vapaaehtoiseksi

IYC Suomi edistää nuorten vapaaehtoistyötä ja yhteiskunnallista osallistumista. Pyrimme rohkaisemaan nuoria osallistumaan solidaarisuushankkeisiin ja käynnistämään omia toimiaan, tarjoamalla heille tarvittavat välineet ja resurssit. Tavoitteenamme on rakentaa solidaarista yhteiskuntaa, jonka voimanlähteenä ovat sitoutuneet ja tiedostavat nuoret.

Kehitämme parhaillaan useita hankkeita, joihin 15-30-vuotiaat voivat osallistua ja joissa heillä voi olla oma roolinsa. Hankkeiden tarkoituksena on paitsi auttaa ja tehdä yhteistyötä apua tarvitsevien kanssa, myös edistää hyväntekeväisyyskulttuuria ja lisätä sosiaalista tietoisuutta nuorten keskuudessa.

Ryhdy vapaaehtoiseksi

Osallistuminen on helppoa. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen suomi@iyouthc.org ja kerro, mihin hankkeeseen haluaisit osallistua. Voit ilmoittautua mukaan joko yhdeksi päiväksi tai säännöllisesti – se on sinusta kiinni! Tule kokeilemaan yhtenä päivänä, ja jos pidät siitä, voit harkita ryhtymistä säännölliseksi vapaaehtoiseksi.

On hyvä tietää, että aina ei ole mahdollista osallistua toimintaan, sillä joskus hanke voidaan lopettaa, vapaita paikkoja ei ole tai jokin muu syy voi johtaa toiminnan peruuntumiseen. Näissä tapauksissa ilmoitamme sinulle asiasta hyvissä ajoin.

Toinen tapa osallistua on tulla mukaan omalla idealla tai hankkeella. Tarjoamme sinulle työkalut, välineet, resurssit ja kaiken muun tarvittavan, jotta voit aloittaa projektisi tai luottaa meihin yhteistyökumppanina. Kuulemme mielellämme ehdotuksiasi.

Käytössämme on foorumi, jossa julkaisemme kaikki seuraavien kuukausien aikana toteutettavat toimet. Kokouspaikat, alkamisajat, paikat ja päivämäärät päivitetään säännöllisesti. Sinun tarvitsee vain täyttää muutama tieto jakamalla yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä ja järjestämme kaiken. Alustan nimi on Friday Revolution, ja pääset siihen klikkaamalla tästä.

Hankkeet

Food Distribution:

Tämän hankkeen tarkoituksena on kattaa perheiden ja yksityishenkilöiden tarpeet, olipa kyseessä ruoka tai seura. Joka perjantai saamme kontin, jossa on peruselintarvikkeita. Nämä elintarvikkeet jaetaan laatikoihin, jotka vapaaehtoiset toimittavat avunsaajien koteihin. Vapaaehtoiset täyttävät laatikot ja lähtevät autolla viemään elintarvikkeita. Saavuttuaan kuhunkin taloon, he auttavat järjestämään kaiken ruoan, viettävät aikaa jutellen ja leikkien avunsaajien kanssa, ja jatkavat sitten matkaansa seuraavaan kotiin

Tarkoituksena ei ole vain tarjota perusapua, vaan myös olla avunsaajien seurana, sillä monissa tapauksissa he todella tarvitsevat jonkun, jonka kanssa he voivat puhua. Vuosien varrella olemme luoneet hyvät suhteet avunsaajiin, ja olemme huomanneet, että tämän toiminnan tärkein anti on heidän kanssaan vietetty aika.

Music For Others:

Joskus nuoret tarvitsevat tilaa ilmaista itseään ja olla aidosti oma itsensä. Kolme vuotta sitten ryhmä musiikista kiinnostuneita ystäviä aloitti tämän projektin luodakseen turvallisen ilmapiirin, jossa ihmiset voisivat löytää musiikista ja taiteesta ihanteellisen kanavan olla yhteydessä toisiin ja jakaa tunteitaan, ajatuksiaan ja tuntemuksiaan.

Tämän lisäksi järjestämme hankkeen puitteissa solidaarisuuskonsertteja, joiden tarkoitus ja teemat voivat vaihdella. Tämän toiminnan tarkoituksena on antaa esiintymään haluaville hyvä tilaisuus näyttää taitonsa ja rokata lavalla luottavaisin mielin ystäviensä tukemana.

Eco-volunteering:

Planeettamme tarvitsee meitä enemmän kuin usein itse ymmärrämme. Siksi toteutamme useita aloitteita, joissa keskitymme ympäristön suojelemiseen ja pohdimme keinoja vähentää päivittäisestä toiminnastamme aiheutuvia haittoja. Vuodenajasta riippuen järjestämme erilaisia aktiviteetteja, kuten puistojen siivousta, patikointia ja luonnon tutkimista sekä roskien poistamista merestä.

Cooking For Others:

Nuorten mielenterveys on haavoittuvampi kuin koskaan, sillä sosiaalinen media asettaa tiukkoja kauneus-, elämäntapa- ja vartalostandardeja. Tämä voi johtaa suuriin ongelmiin, kuten masennukseen, stressiin ja paineisiin, jotka pahimmillaan johtavat syömishäiriöihin. Hyvien elintapojen edistäminen, syömishäiriöiden ehkäisy ja kestävien ruoanlaittotapojen edistäminen ovat tärkeitä aiheita, joihin ryhmä nuoria, jotka jakavat saman intohimon, halusi paneutua: ruoanlaitto.

Tämän hankkeen tavoitteena on käyttää ruoanlaittoa keinona oppia ja sisäistää kestäviä käytäntöjä, terveellisiä tapoja ja taitoja. Lisäksi hankkeessa huomioidaan elintarvikkeiden jakelun edunsaajien tarpeet. Osallistujat laativat suunnitelman tavaroiden ja tuotteiden järjestämistä ja ostamista varten, jotta he voivat parhaiten palvella edunsaajia.

”Share your Christmas”:

Tämä joulukampanja on varainkeruukilpailu, jonka tarkoituksena on kerätä varoja lahjojen ostamiseen syrjäytymisvaarassa oleville lapsille Perussa ja Meksikossa. Aloitamme hankkeen marraskuussa, ja se kestää tammikuuhun asti, jolloin kaikki kerätyt rahat lähetetään paikallisille järjestöille molemmissa maissa. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi saisi kokea joulun taikuuden ja sen merkityksen. Haluamme saada heidät hymyilemään ja tuntemaan jännitystä ennen lahjojen avaamista.

Kampanjalla on oma verkkosivusto, jossa on kaikki tarvittava tieto, videoita aiemmista kampanjoista sekä vuosittain päivitettävät ohjeet osallistumisesta. Klikkaa tästä ja vieraile sivustolla.

    X
    X