Kehitysyhteistyö

Kansainvälisenä järjestönä IYC Suomi on mukana edistämässä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita myös ulkomailla. Perustamisesta lähtien IYC Suomi on auttanut monissa kehitysprojekteissa, kuten:

Uganda (2017)

Rakensimme Mityanan (50 000 asukasta) maaseudulla kyläkouluun kolme luokkaa lisää. Perustukset ja seinät oli tehty jo kolme vuotta aiemmin, mutta ne odottivat tyhjinä. Yli puolet ugandalaisista on alle 18-vuotiaita, joka asettaa Ugandan väestön perusteella maailman nuorimmaksi valtioksi. Maan työttömyysaste on noin 80%, vaikkakin luku koskee ainoastaan 18 vuotta täyttäneitä. Projektia ohjasi isäntäperheemme, jonka lisäksi nuorista ja heidän työstä vastasi IYC. Koulun rakentamiseen tarvittavat varat keräsivät suomaaiset ja ruotsalaiset.

Senegal (2018 ja 2019)

Gambia (2019)

Unkari (2020-2021)

Kehitysyhteistyöleiri ja nuorisovaihto. Yli 40 nuorta Suomesta, Ruotsista, Unkarista, Irlannista ja Yhdistyneestä Kuningaskunnasta osallistuivat hyväntekeväisyysleiriin, jonka aikana nuoret auttoivat paikallisia avustusjärjestöjä ja osallistuivat solidaarisuusprojekteihin.

Meksiko (2020-)

IYC Suomi järjesti joulukampanjan, jonka yhteydessä oli lahjakeräyksiä meksikolaisen MIPEFAM-orpokodin lasten hyväksi.

Muita projekteja

Lisäksi International Youth Cooperation Network, johon kuuluu yli 12 maata, on ollut mukana projekteissa kaikilla mantereilla. 

    X
    X