Kehitysyhteistyö

Kansainvälisenä järjestönä IYC Suomi on mukana edistämässä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita myös ulkomailla. Perustamisesta lähtien IYC Suomi on auttanut useammassa kehitysprojektissa, esim.

Uganda (2017)

Rakensimme Mityanan (50 000 asukasta) maaseudulla kyläkouluun kolme luokkaa lisää. Perustukset ja seinät oli tehty jo kolme vuotta aiemmin. Uganda on väestöltään maailman nuorin valtio. Yli puolet ugandalaisista on alle 18 -vuotiaita. Kaduilla ihmiset olivat siis hyvin nuoria. Maan työttömyysprosentti on 80. Toisaalta luku koskee 18 vuotta täyttäneitä. Isäntäperhe koordinoi projektin paikallisesti. IYC puolestaan järjesti nuoret rakentamaan ja järjesti meille ohjelman rakentamisen jälkeen. Suomalaiset ja ruotsalaiset keräsivät varat, joilla koulu voitiin rakentaa.

Senegal (2018 ja 2019)

Gambia (2019)

Unkari (2020-2021)

Kehitysyhteistyöleiri ja nuorisovaihto. Yli 40 nuorta Suomesta, Ruotsista, Unkarista, Irlannista ja Yhdistyneestä Kuningaskunnasta hyväntekeväisyysleireillä, jonka aikana nuoret auttavat paikallisia avustusjärjestöjä ja osallistuvat solidaarisuusprojekteihin.

Meksiko (2020-)

IYC Suomi järjestää joulukampanjan yhteydessä lahjakeräyksiä meksikolaisen MIPEFAM-orpokodin lasten hyväksi.

Muita projekteja

Sen lisäksi International Youth Cooperation Network, johon kuuluu yli 12 maata, on ollut mukana projekteissa kaikilla mantereilla. 

    X
    X