Yleinen

RUOAN JA YRITYKSEN JAKAMINEN TOISTEN AUTTAMISEKSI

Yksi IYC:n tärkeimmistä toiminnoista on ruoanjakelu. Joka perjantai-ilta ja lauantaiaamu kokoonnumme yhteen ja meillä on selkeä tehtävä: tarjota perusruokaa ja, mikä on yhtä tärkeää, tarjota seuraa ja henkistä tukea yksinäisille. Kansalaisjärjestö on sitoutunut tukemaan apua tarvitsevia perheitä viikoittaisen ruoanjakeluohjelmamme kautta.

Helsingin kaupunginhallituksen ansiosta saamme viikoittain lahjoituksena tuoreita, pilaantumattomia elintarvikkeita, jotka mahdollistavat tämän työn. Hedelmistä ja vihanneksista säilykkeisiin, lihaan, maitotuotteisiin ja tuoreeseen leipään – varmistamme, että palvelemamme perheet saavat laadukasta ruokaa. Toiminta alkaa laatikoiden täyttämisellä erilaisilla elintarvikkeilla, minkä jälkeen ne kannetaan autoon ja toimitukset aloitetaan.

Työmme on kuitenkin muutakin kuin elintarvikkeiden jakelua. Maassa, jossa yksinäisyys on kasvava ongelma, ymmärrämme seuran ja henkisen tuen merkityksen. Siksi vietämme aikaa jokaisen käymämme perheen kanssa ja tarjoamme hymyn, ystävällisen keskustelun tai olkapään, johon nojata. Tiedämme, että joskus suurin lahja, jonka voimme antaa, on läsnäolomme ja kuuntelemisemme. Monien yhteisten hetkien jälkeen meistä tulee lopulta yhteisiä ystäviä.

Jokainen tapaaminen muistuttaa meitä empatian ja solidaarisuuden tärkeydestä. Se täyttää meidät kiitollisuudella, kun näemme onnellisen hymyn auttamiemme ihmisten kasvoilla ja tiedämme, että olemme keventäneet heidän taakkaansa ja antaneet toivonsäteen vaikeina aikoina.

Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    X
    X