Yleinen

Kuuletko minua -hankkeessa yhdistyvät musiikki ja tunnetaidot

IYC Suomen solidaarisushanke Kuuletko minua? käynnistyy syyskuussa. Nuorten aikuisten biisipiirissä opetellaan musiikin lisäksi tunnetaitoja ja ilmaisua. 

Tunteiden ilmaisu ja yhteyden löytäminen muiden kanssa ei aina ole helppoa. Koronavuosien aikana yhteyden löytäminen muiden kanssa on ollut välillä entistäkin haastavampaa ja omat vaikeat kokemukset on voinut jäädä jakamatta toisten kanssa. IYC Suomessa mietittiin kevään aikana, miten voisimme yhdistää taidetta, kommunikaatiota ja tunnetaitoja ja luoda näin yhteisiä kokemuksia koronavuosien jälkimainingeissa. Vastaus näihin löytyi EU:n tukemasta Solidaarisuushankkeesta.


Valmistavan luokan opettaja Annika Laattala ja balttilaisia kieliä opiskeleva Alexandra Lahti-Nuuttila ovat mukana työpajojen suunnittelussa.

Työpajoissa yhdistyvät musiikki ja tunnetaidot

Kuuletko minua -hankkeessa biisien tekoa opetellaan yhdessä pienissä ryhmissä ja ilmaisua lähestytään myös liikkeen ja keskustelujen kautta. Työpajoihin ovat tervetulleita kaikki noin 16-30 -vuotiaat ja ilmoittautumisesta kerromme lisää elokuussa lähempänä työpajaa. 

Kuukausittaisissa työpajoissa vetäjinä toimii muusikoita, sekä liikkeen, tanssin ja mielenterveyden ammattilaisia. Syyskuun ensimmäisessä työpajassa vetäjinä toimivat musiikkia ja yhteisöpedagogiaa opiskellut Elisa Rautiainen sekä ihmisoikeuksien kandidaatti ja afrokuubalaisten lajien tanssinopettaja Julia Silverio, joka lähestyy yhdenvertaisuus-, tasa-arvo- ja ihmisoikeustyötä tanssin ja liikkeen kautta. 

Hankkeessa musiikin ja biisinkirjoitustaitojen lisäksi tärkeää on ilmaisun, rohkeuden ja kommmunikaation kehittyminen turvallisessa ilmapiirissä. Musiikki on tärkeä työväline, koska sen avulla voidaan tavoittaa jotain sellaista, mitä sanoilla on vaikeaa kuvailla. Yhdysvaltalainen taidefilosofi Susanne Langerin mukaan musiikin voima onkin siinä, että se voi toimia tunteen maailmassa tavalla, johon kieli ei pysty. Tällaisen ilmaisun oppiminen voi auttaa ketä tahansa omasta taustasta riipumatta, eikä musiikin tekemiseen tarvita erityistä lahjakkuutta tai pitkää kokemusta.

Pysy kuulolla ja tule mukaan syyskuussa alkaviin työpajoihin!

Julia Silverio opettaa hankkeessa liikkeellistä ilmaisua.

Mikä on Solidaarisuushanke?

  • Solidaarisuushankkeet ovat 18–30-vuotiaiden nuorten ideoimaa ja toteuttamaa paikallista toimintaa, johon voi saada EU:lta tukea noin 500 euroa kuukaudessa sekä lisäksi palkata ohjaajia.
  • Hankkeen kesto on 2–12 kuukautta. Mukaan tarvitaan vähintään viidestä nuoresta koostuva ryhmä. Hanke toteutetaan omassa asuinmaassa.
  • Solidaarisuushankkeet rohkaisevat aktiiviseen kansalaisuuteen ja antavat nuorille mahdollisuuden tehdä jotain konkreettista havaitsemiensa yhteiskunnallisten epäkohtien korjaamiseksi.
  • Toiminnan keskiössä on solidaarisuus eli hyvinvoinnin, yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden lisääminen. Hankkeen aiheen ja toteuttamistavan ryhmä saa valita itse.
  • Lue lisää Opetushallituksen nettisivuilta.
Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    X
    X