Yleinen

”Cooking for Others” on uusi projektimme yhteistyössä Englantilaisen koulun kanssa. Kerran kuussa kotitalouskurssilla oppilaat tekevät ruuan Helsingissä apua tarvitseville ihmisille.

Joka kuukausi asetetaan erilainen teema, joka kutsuu luovuuteen keittiössä. Haaste sisältää sekä opiskelijoille että kohderyhmille hyvin katetusta pöydästä huolehtimisen.

”Cooking for Others” -hankkeen päätavoitteena on tunnustaa yksilön arvo. Haluamme välittää yksityiskohtien muuntavan voiman, sillä muutos syntyy pienten asioiden kautta.

Hanke on suunnattu ennen kaikkea lapsille, Englantilaisen koulun oppilaille, ja sen kautta haluamme osoittaa, että ei ole väliä, minkä ikäinen olet: voit joka tapauksessa vaikuttaa yhteiskuntaan. Me kaikki voimme olla muutoksen moottori. Sinä voit olla muutos.

Toisaalta haluamme tuoda toivoa niille ihmisille, joille suuntaamme ruokalahjoitukset; haluamme olla heidän rinnallaan ja kertoa heille, etteivät he ole yksin. Näin voimme keventää heidän taakkaansa vaikeissa tilanteissa, joihin monissa tapauksissa liittyy masennus. 

Haluamme muuttaa solidaarisuuden painopistettä ja tehdä hankkeesta heijastuksen vapaaehtoistyön voitosta voittoon -periaatteesta, jossa ei vain anneta vaan myös otetaan vastaan. Projektissa annamme perheille, jotta he näkisivät, etteivät he ole haavoittuvassa tilanteessa, jossa he vain saavat, vaan että kiitollisuudellaan he myös antavat. Näin opetamme myös näille lapsille sitä, että he voivat tehdä asioita hyvin muiden hyväksi, että he voivat kirkastaa ja parantaa maailmaa pienillä asioilla.

Helmikuun 15. päivänä aloitimme hankkeen kotitaloustunnilla, jossa oppilaat valmistivat italialaisen ruokalistan. Saman viikonlopun aikana jaoimme ruoan muille ruoanjakeluhankkeemme edunsaajien kanssa. Se oli heille suuri yllätys, ja he tunsivat itsensä uskomattoman onnekkaiksi ja kiitollisiksi.

Cooking For Others jakaa yksityiskohtien muuntavan voiman, sillä muutos tapahtuu juuri pienten asioiden kautta.

#youcanbethechange #cookingforothers #livingforothers #cityofhelsinki

Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    X
    X