Yleinen

Senegal: Project Ecole III

IYC Suomi ja Cooperación Internacional (IYC Espanja) ovat rakentaneet yhdessä vuonna 2017-2018 Sainte Trinité -koulun Bignonan alueella Senegalissa. Bignona kuuluu Casamancen alueeseen Senegalin eteläosassa. École Élémentaire Sainte Trinité de Kadiamor koostuu kuudesta luokasta ja mahdollistaa noin 300 oppilaan käynnin peruskoulussa.

Viime vuonna mukana projektissa oli neljä vapaaehtoista Suomesta ja noin 20 Espanjasta. Koulu aloitti toimintaansa lokakuun alussa.

Projektin jatko-ohjelmassa 22.6.-13.7. on tarkoitus järjestää kesäkoulu ja -sairaala. Tavoite on tukea paikallisten lasten kasvatusta ja tarjota konkreettista apua perheille terveystiedon ja perussairaanhoidon alueilla.

IYC Suomi etsii vapaaehtoisia, jotka voisivat auttaa hankkeessa vetämällä kesäkoulua tai avustamalla kesäsairaalassa. Erityisesti etsitään 18 – 30 -vuotiaita nuoria, joilla on kokemus lasten kanssa toimimisesta ja/tai terveysalasta. Osallistuminen ei vaadi erityistä koulutusta, sillä jokaisen panos on arvokas ja osallistujat voivat tukea erilasissa tehtävissä osaamisensa pohjalta.

Matkan kustannukset ovat käytännössä lentolippujen lisäksi rokotteet sekä elinkustannukset Senegalissa. Kokonaisarvio on noin 750 – 950 euroa, lippujen hinnoista riippuen. Elinkustannukset paikan päällä ovat noin 150 euroa. Tarvittavat rokotteet ovat malarialääkkeiden lisäksi hepatiitti A ja keltakuume. Rokotteiden ja malariaestolääkityksen kustannukset ovat noin 200 – 250 euroa.

IYC Suomi kerää varoja hanketta varten, mutta toiveena on, että jokainen vapaaehtoinen osallistuisi mahdollisuuksien mukaan kattamalla omat kustannukset. Syy tähän on, että varainhankinnalla saadut varat voidaan siten kohdistaa kokonaisena lasten koulukäyntikulujen takaamiseen, kyläsairaalan materiaalien hankkimiseen ja tarpeellisiin lääkkeisiin.

Tiedostamme, että harvalla nuorella on tähän varaa. Tärkeintä onkin, että saamme halukkaita lähtemään auttamaan. Osallistumisen rahoittamisesta voit olla yhteydessä Jorge Soriaan (jorge.soria@livingforothers.fi, 045-6312362). Osallistujia varten pistetään käyntiin erilaisia rahankeruutempauksia.

Viime vuoden hankkeen videokooste

https://youtu.be/SlVzzy-Gja0
Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    X
    X