Yleinen

PAINTING FOR OTHERS HELSINGISSÄ

Viime viikolla ryhmä nuoria arkkitehtiopiskelijoita Navarran yliopistosta (Espanja) saapuivat Helsinkiin korjaamaan vanhan talon vaurioita. He osallistuivat IYC-verkoston järjestämään antoisaan vapaaehtoistoimintaan ja jättivät työllään merkittävän jäljen.

Tämä historiallinen talo, joka kaipasi kipeästi korjausta, tarjosi vapaaehtoisille täydellisen ympäristön, jossa he pystyivät hyödyntämään tietojaan, taitojaan ja ennen kaikkea innostustaan ja haluaan auttaa muita.

Yksi ensimmäisistä tehtävistä oli järjestää talon tilat uudelleen. Vapaaehtoiset luokittelivat, järjestelivät ja asettelivat esineet ja huonekalut tarkoituksenmukaisesti, optimoiden tilan käyttöä ja parantaen sen asuttavuutta. Jokainen ovi kunnostettiin huolellisesti alkuperäistä muotoilua kunnioittaen. Prosessiin kuului hiontaa, lakkausta ja vaurioiden korjausta, jolloin varmistettiin, että jokainen pala säilytti historiallista arvonsa. Vapaaehtoiset vastasivat talon ulkolattian perusteellisesta puhdistamisesta Kärcher-painepesurin avulla. Tämä tekniikka poisti pinttyneen lian ja elvytti lattiat, saaden ne jälleen optimaaliseksi.

Intensiivisten työpäivien jälkeen vapaaehtoiset pääsivät nauttimaan vapaa-ajastaan ja tutustumaan kaupunkiin. Helsinki, jossa perinteet ja nykyaikaisuus yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla, tarjosi opiskelijoille monia antoisia kokemuksia. Lisäksi kaupungin miellyttävä sää tähän vuodenaikaan mahdollisti vapaaehtoisille kaupunkikävelyt, luonnosta nauttimisen ja jopa meressä uimisen.

Tämä vapaaehtoistoiminta on ollut korvaamaton tilaisuus edistää yhteistyön, empatian ja sosiaalisen vastuun arvoja. Haluamme ilmaista syvän kiitollisuutemme kaikille vapaaehtoisille heidän tekemästään työstä ja innostavasta panoksestaan, joka mahdollisti talon muutoksen. Kiitos teille kaikille, jotka teitte tästä toiminnasta suuren menestyksen!

Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    X
    X