Yleinen

IYC Suomen ja suomen caritaksen toinen seminaari kehitysyhteistyöstä ensi viikolla!

Kuva: IYC:n koulutushanke Gambiassa

Teksti: Kaarina Saarialho

IYC Suomi ja Suomen Caritas ry järjestävät toisen seminaarin kehitysyhteistyöstä. Seminaari järjestetään torstaina 8.7. klo 14.30 alkaen Allergiatalon aulatilassa ja on tarkoitettu nuorille ja opiskelijoille, joita kiinnostavat esimerkiksi koulutukseen, köyhyyteen ja kehitykseen liittyvät teemat.

Vaikka oikeus koulutukseen tuntuukin usein Suomessa asuvalle itsestäänselvyydeltä, ei tilanne valitettavasti ole yhtä hyvä läheskään kaikkialla maailmassa. Kehitysmaissa 57 miljoonaa lasta jää tälläkin hetkellä koulutusjärjestelmän ulkopuolelle.

– On kiinnostavaa, miten koulutus kuitenkin muuttaa ihmisten elämää kaikkialla maailmassa. Tiistain seminaarissa puhujat kertovatkin mahdollisuuksista, joita koulutus tuo ihmisille, kertoo IYC:n pääsihteeri Aino Salmi.

Ensi tiistaina käsitellään erityisesti koulutusta ja sen merkitystä tasa-arvolle. Alkujohdannon jälkeen Inter-Cultur -järjestön Santiago Martinez puhuu koulutuksen hyödystä taistelussa köyhyyttä vastaan. Kahvitauon jälkeisessä toisessa istunnossa koulutuksen tasa-arvoisuutta Perussa tutkinut Mervi Hakoniemi puhuu sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja tyttöjen oikeuksista koulutukseen.

Caritaksen ja IYC Suomen ensimmäinen seminaari – Our World Our Future – järjestettiin 29.5. IYC:n toimistolla. Se käsitteli globaalia ja kestävää kehitystä ja oli suunnattu näistä aiheista kiinnostuneille nuorille. Tilaisuutta juonsi Felix Leminen ja puhujana toimi Guilherme Varro, joka kertoi urasta kansainvälisen kehityksen parissa. Kahvitauon jälkeen Caritas piti vielä kestävänkehityksen työpajan.

Tervetuloa seuraamaan seminaaria kanssamme Allergiatalolle! Tilaisuus myös nauhoitetaan ja sen voi katsoa vielä jälkikäteen IYC:n Youtube-kanavalta.

Ilmoittautumiseen:

https://us1.list-manage.com/survey?u=4a77b4becb28fc5c64095bfaf&id=8dbdb79171&fbclid=IwAR1J_ib1DZJykhgc1-d8p5utv4x2huD_3t5zJeo0ZK3LXz2TEU6P709ludM

YK:n kestävän kehityksen neljäs tavoite on taata kaikille avoin, tasa-arvoinen ja laadukas koulutus sekä elinikäiset oppimismahdollisuudet.
Tunnelmia ensimmäisestä yhteisestä seminaaristamme.

Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    X
    X