Yleinen

kirpputori vuorimiehenpuistikossa

Vuorimiehenpuistikko otti meidät avoimin sylin vastaan. Nautimme hienosta sunnuntaiaamusta kaikkien vapaaehtoisten, auttamaan ja katsomaan tulleiden, sekä henkiseksi tueksi saapuneiden kanssa.

Saavuimme Vuorimiehenpuistikkoon klo 9.30 sunnuntaina 20.6. auto täynnä vaatteita, pöytiä, kahvia, mehua ja kaikenlaista tavaraa, mitä ajattelimme tarvitsevamme. Ensimmäinen haaste oli järjestää myyntipiste valmiiksi ja asetella vaatteet näytille. Siinä Kaarina, Claudia ja Pedro tekivät hyvää työtä.

Kirpputorin oli tarkoitus alkaa klo 10, mutta jo ennen sitä oli paljon myyjiä ja asiakkaita kävelemässä pöydältä toiselle. Hieman myöhemmin saapuivat espanjalaiset vapaaehtoisemme Bego ja Mike Jyrin kanssa. He toivat hyviä jäätelöitä myytäväksi, mutta pian heidän saapumisensa jälkeen aurinko paistoi jo niin voimakkaasti, että jäätelöt alkoivat sulaa. Päätimme lopulta jakaa ne muiden myyjien kanssa, mikä oli kiva idea.

Viimeinkin, aloimme keskittyä enemmän vaatteiden myyntiin, mutta jotkut suomalaiset vaikuttivat hieman ujoilta, kun viisi ihmistä katsoivat heitä samalla kun he katselivat myytäviä vaatteita. Niinpä päätimme luoda ensimmäisen myynistrategiamme: kaksi tiimiläistämme alkoi esittämään kiinnostuneita asiakkaita ja katselemaan vaatteitamme. Strategia toimi ja ihmisiä alkoi tulla enemmän ja saimme tehtyä ensimmäiset kauppamme. Aamu eteni rauhallisesti ja uusi vapaaehtoisemme Tim, joka on tullut Suomeen Australiasta ja jonka tapasimme edellisenä viikonloppuna Suomen Caritaksen kirppiksellä, auttoi meitä paljon ja opimme häneltä monia uusia asioita.

Teimme myös kierroksia ympäri koko kirpputoria ja katsoimme miten muilla myyjillä meni, mikä oli mukavaa. Jossain kohtaa päivää saapui vielä yksi vapaaehtoinen, Ammar. Hän on ollut aktiivisesti mukana Food For Others -hankkeessamme ja Time to invest -kilpailussamme tänä vuonna, ja nyt hän tuli myös kirpputorille tukemaan meitä!

Lopulta päätimme ottaa käyttöön vielä uuden myyntistrategian. Jaoimme myyntipisteemme kahteen eri pisteeseen, mikä myös toimi. Mariam ja hänen siskonsa saapuivat myös paikalle. He olivat todella mukavia ja tulivat tukemaan meitä ja juttelemaan joksikin aikaa.

Antaessamme palautetta kirpputorista tajusimme, että meidän täytyy parantaa monia eri asioita ensi kertaa varten. Ensinnäkin, meidän täytyy tuoda kunnon kamera ja mainostaa tapahtumaa enemmän saadaksemme enemmän asiakkaita. Toiseksi, tarvitsemme kaiuttimen ja kitaran musiikkia varten. Kolmanneksi, tarvitsemme vielä kolmannen pöydän, kylmälaukun mehua ja jäätelöitä varten, sekä tuolia. Unohdimme liian monia asioita, mutta tämä olikin ensimmäinen kerta kun järjestimme tämän tapahtuman ja aiomme parantaa sitä.

En halua lopettaa tätä postausta kiittämättä teitä kaikkia kaikesta työstä, avusta ja tuesta hyvät vapaaehtoiset, tämä ei olisi onnistunut ilman teitä!

Olette parhaita, nähdään tulevissa aktiviteeteissa!

Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    X
    X