Yleinen

INTERNATIONAL YOUTH COOPERATION TOIMII Jo 12 Maassa

Cooperación Internacional (IYC Espanja) syntyi vuonna 1993. Vuodesta 2015 Cooperación Internacionalista tuli International Youth Cooperation ja se on kasvanut Espanjan rajojen ulkopuolella tavoittaen tänä vuonna jo 12 eri maata. Uusimmat maat ovat Viro, Kroatia, Portugali ja Unkari, jotka liittyvät Irlannin, Espanjan, Hollannin, Tšekin, Slovakian, Latvian, Suomen ja Ruotsin joukkoon.

International Youth Cooperation on eurooppalainen hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii 12 eri maassa. IYC pyrkii edistämään solidaarisuutta järjestämällä opetus-, koulutus- ja vapaaehtoistoimintaa, jonka avulla nuoria autetaan kehittymään ihmisinä ja kansalaisina.

IYC Ruotsi on järjestänyt jo pidemmän aikaa säännöllisesti vapaaehtoistoimintaa, kuten ruoka-apua, päivällisiä ja muita hyväntekeväisyystapahtumia. Tänä vuonna Ruotsissa aloitettiin uusi ”Digitaljakten” -projekti, joka auttaa senioreita selviämään digitalisaation keskellä. Yhteistyössä Bildan, ruotsalaisen koulutusalan säätiön kanssa, kaksi vapaaehtoista ovat löytäneet välineitä senioreille, jotta kynnys tarttua mobiililaitteisiin olisi entistä matalampi. Projektissa käsitellään esimerkiksi laskujen maksamista puhelimella ja kommunikointia sähköpostin välityksellä. Pandemia laittoi projektin hetkeksi jäihin, mutta vapaaehtoiset jatkavat projektia paikallisessa kirjastossa heti, kun se on mahdollista.

Meksikolainen Gerardo on asunut 2 vuotta Helsingissä, Suomessa. Hän päätyi IYC:n toimintaan mukaan ystävän kautta, joka kutsui hänet mukaan jakamaan ruoka-apua tarvitseville perheille.Oli koskettavaa huomata, että nämä perheet eivät kärsineet vain materialistisesti, he tarvitsivat myös seuraa ja ystävyyttä” – Gerardo kertoo. Viimeisteltyään maisteritutkintonsa (Sustainable Energy), Gerardo on voinut laittaa enemmän aikaansa IYC Suomi -projekteihin. Gerardo työskentelee kehitysprojektien parissa, kuten Gambian kouluprojektissa. Lisäksi hän suunnittelee paikallisia projekteja, kuten Youth Revolution, joka on nuorten vapaaehtoistyö -alusta.

Pidän IYC Suomen toiminnasta, koska se on järjestetty laadukkaasti ja sillä on vaikutusta ihmisiin. Pidän ideasta tehdä hyvää, tehden sen hyvin, ammattimaisella tavalla. Oli koskettavaa nähdä, miten apua tarvitsevat ihmiset kaipasivat ruuan lisäksi kohtaamista ja ystävyyttä

Gerardo

IYC Latvia, nuoret ovat osallistuneet erilaisiin ERASMUS + -vaihtoihin Madridissa ja Heinolassa, Suomessa. Erasmus + -vaihdoissa nuoret ovat saaneet jakaa kokemuksiaan solidaarisuudesta ja tehdä vapaaehtoistyötä eri puolilta Eurooppaa tulevien nuorten kanssa. Tähän päivään asti toiminta on keskittynyt ikäihmisten tai yksin asuvien luona vierailemiseen.

16 vuotias Jēkabs Čudars, Salspils, antaa omasta ajastaan säännöllisesti vapaaehtoistyöhön. Hän uskoo, että vapaaehtoistyö tekee hyvää nuorille. Nuoret näkevät, että hekin tulevat tarvitsemaan apua jonakin päivänä. Vapaaehtoistyö on antanut hänelle sanoinkuvaamatonta iloa ja kiitollisuutta.

Latvian Foster Families -yhdistys on lisäksi kerännyt parina viime jouluna lapsille joululahjoja juhlaan, jossa IYC Latvia oli mukana. Viime vuonna Latvian yliopisto (Latvijas universitāte) osallistui myös juhlaan pystyttämällä joulukuusen, kerätäkseen lahjoja heikommassa asemassa oleville perheille. Juhlassa vierailivat lisäksi IYC Ruotsi -vapaaehtoiset, jotka toivat lahjoja lapsille, jotka asuvat Riga Municipality Center for Youth and ChildrenApīte” – keskuksessa. Hänen seuraavien tavoitteidensa joukossa on käynnistää ”Friday Revolution” -toiminnan innoittama projekti.

International Youth Cooperation pyrkii edistämään nuorten solidaarisuutta ympäri maailmaa. IYC uskoo nuoriin, sillä he kykenevät oppimaan, sitoutumaan ja työskentelemään epäitsekkäästi. Sijoittamalla nuoriin syntymästä lähtien, voimme saavuttaa oikeudenmukaisemman ja osallistavamman yhteiskunnan. Toivomme, että nämä 12 maata ovat vasta alkua.

Seuraa meitä somessa:

Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    X
    X